80/31/02 İMKANSIZIN ŞARKISI


 İMKANSIZIN ŞARKISI / HARUKİ MURAKİMİ

    Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve anlatımına bayıldım kitabı okurken hayel dünyasında o kadar gittim ki sanki romanın karekterlerinin içerisinde gibi hissettim kendimi bu büyük zevk verici bir şeydi.
    Romanımızın konusu Vatanebe'nin kavuşamadığı imkansız bir aşk hikayesi. Öyle güzel sürükleyici bir aşklar var ki, romanın ilerilerini sanki bilerek değil de ne olacak nasıl sonuçlanacak acaba diye merak ve hayretle okuyosunuz. Vatanebe ve Naoko, Midori romanımızın baş karekterleri.
    Vatanebe 19lu yaşlarında bir üniversite öğrencisi ve liseden beri hoşlandığı arkadaşının sevgili Naoko var ve bu arkadaşı intihar ederek kendini öldürüyor. Naoko'nun bununla beraber başlayan bir bunalımı var. Bu sürede tedeavi olmak içi kliniğe yatıyor ve yanında oluyor baş karekterimiz ve ağsığımız diyelim.
    Okuldan arkadaşı olan Midori'de sonradan oluşan bir aşk hikayesi olarak karşımıza çıkıyor. Bir gitgel yaşatıyor bize romanımız karekterler arasında fakat bazı şeyler mutlukla sonuçlansa da romanın sonunda Midori ile hayata devam ediyor Vatanebe. Naoko'ya ise ne mi oldu malesef kendini astı ve böylece ilk aşkı gibi oda intihar etti. Vatanebe'nin bu aşkı imkansızın  şarkısı olarak romanımızın adı oldu.

ALINTILAR;

ÖLÜM, YAŞAMIN KARŞITI OLARAK DEĞİL PARÇASI OLARAK VARDIR. Syf 38

"Ama ne demek beyefendi olmak? Nasıl tanımlıyorsun bunu?" "Bir beyefendi, istediğini değil, gerekeni yapan kişidir." Syf 77

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Okuduğum kitapların, istatistiklerini ve incelemelerini bulacağınız şirin bir blog oluşturma gayretindeyim...